english
deutsch
 
kéz környezet én mások
Ringatható gyerekágy
 hagyomány


Örömet szerez, ha egy tárgy az anyag tulajdonságait tiszteletben tartó konstrukcióval bír. És örülök, ha ez meg is mutatható. Ezt tükrözik a szerkezet fül alatt található darabok.

A formájukkal ható bútorok készítése során sem vonatkoztathatok el az anyag és a szerkezet adta követelményektől. A forma címszó alá sorolt munkák mégis elsősorban vonalaikkal, tömegalakításukkal vonják magukra a figyelmet.

A letisztult arányoknak köszönhetően a népi darabok máig képesek együtt élni velünk. A hagyomány kategóriába sorolt munkáim tervezésénél igyekeztem korszerű tárgyakat előállítani úgy, hogy tiszteletben tartsam a régi formák által hordozott szellemiséget is. Remélem, giccsmentesen.

Az oldalon az általam tervezett és készített tárgyaknak csak egy része található. Az egyes darabok a legritkább esetben ismétlődnek. Még a legjobban sikerült bútor újrakonstruálásánál is mindig változik valami. Néha az anyag változatossága eredményez más kivitelezést, máskor a funkció tökéletesedik, vagy egyszerűen más hangulatban folyik a munka. És az is meghatározó, kinek készül a tárgy.
Pais-Horváth Péter, 9798 Ják, Kossuth utca 35. Hungary; email: faktura@isiscom.hu telefon: +36 20 462 2584