english
deutsch
 
kéz környezet én mások
 szerkezet
Ergonomikus szék
DOHÁNYZÓASZTAL


Örömet szerez, ha egy tárgy az anyag tulajdonságait tiszteletben tartó konstrukcióval bír. És örülök, ha ez meg is mutatható. Ezt tükrözik a szerkezet fül alatt található darabok.

A formájukkal ható bútorok készítése során sem vonatkoztathatok el az anyag és a szerkezet adta követelményektől. A forma címszó alá sorolt munkák mégis elsősorban vonalaikkal, tömegalakításukkal vonják magukra a figyelmet.

A letisztult arányoknak köszönhetően a népi darabok máig képesek együtt élni velünk. A hagyomány kategóriába sorolt munkáim tervezésénél igyekeztem korszerű tárgyakat előállítani úgy, hogy tiszteletben tartsam a régi formák által hordozott szellemiséget is. Remélem, giccsmentesen.

Az oldalon az általam tervezett és készített tárgyaknak csak egy része található. Az egyes darabok a legritkább esetben ismétlődnek. Még a legjobban sikerült bútor újrakonstruálásánál is mindig változik valami. Néha az anyag változatossága eredményez más kivitelezést, máskor a funkció tökéletesedik, vagy egyszerűen más hangulatban folyik a munka. És az is meghatározó, kinek készül a tárgy.
Pais-Horváth Péter, 9798 Ják, Kossuth utca 35. Hungary; email: faktura@isiscom.hu telefon: +36 20 462 2584